Βασίλης Βαμβακάς και Γρηγόρης Πασχαλίδης: Το Κουτί - Εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας στην ιδιωτική τηλεόρασης

Βασίλης Βαμβακάς και Γρηγόρης Πασχαλίδης: Το Κουτί - Εικόνες της σύγχρονης Ελλάδας στην ιδιωτική τηλεόρασης

Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Brainfood, μία μεγάλη έρευνα για την ιστορία της ιδιωτικής τηλεόρασης στη χώρα μας. Ένα «επιστημονικό ζάπινγκ» στα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Δελτία ειδήσεων, δημοσιογραφική έρευνα, ριάλιτι σόου, παρουσιαστές και πρωταγωνιστές, εμβληματικές φυσιογνωμίες και εκπομπές που σφράγισαν την τηλεοπτική πραγματικότητα των τελευταίων τριών δεκαετιών μπαίνουν για πρώτη φορά σε έναν πολυπρισματικό ερευνητικό φακό. Το συλλογικό αυτό βιβλίο επιχειρεί να ανοίξει το «κουτί», εκείνη την τηλεόραση που, τόσο από την έρευνα όσο και από την κριτική, σχολιάστηκε υποτιμητικά.

Το «κουτί» της ιδιωτικής τηλεόρασης ανοίγει όχι μόνο για να ειπωθεί μια ιστορία του μέσου, αλλά και για να διερευνηθεί η σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Για να κοιτάξουμε, κριτικά αλλά όχι αποδοκιμαστικά, τον καθρέφτη της σύγχρονης κοινωνικής μας ιστορίας.

Επιμελητές του βιβλίου είναι οι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Βασίλης Βαμβακάς και Γρηγόρης Πασχαλίδης.

Ο Βασίλης Βαμβακάς είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ στο ΑΠΘ.

Ο Γρηγόρης Πασχαλίδης είναι Καθηγητής Πολιτισμικών Σπουδών στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ.

Στο βιβλίο φιλοξενούνται κείμενα των: Γεωργία Αϊτάκη, Αναστασία Βενετή, Ιωάννα Βώβου, Γεωργία Γιολτζίδου, Φωτεινή Γιολτζίδου, Ρενάτα Δαλιανούδη, Ευαγγελία Θεοδωρίδου, Ηλίας Κανέλλης, Κώστας Καραβίδας, Αχιλλέας Καραδημητρίου, Γιάννης Καρακασίδης, Ορσαλία-Ελένη Κασσαβέτη, Φανή Κουντούρη, Αφροδίτη Νικολαΐδου, Αφροδίτη Ξενίδου, Άννα Ποδάρα, Περικλής Πολίτης, Σταμάτης Πουλακιδάκος, Αλέκα Σταματιάδη, Αναστασία Στάμου, Δήμητρα Σταμπουλή, Παναγιώτης Στριλιγκάς, Λίζα Τσαλίκη, Εύα Τσουκαλά, Γιώργος Τσουρβάκας και Δρ. Δέσποινα Χρονάκη.

  • 22 κείμενα από 28 συγγραφείς.
  • 130 εικονογραφικά τεκμήρια.
  • 421 σελίδες για την ιδιωτική τηλεόραση και την Ελλάδα της ύστερης μεταπολίτευσης

https://brainfood.gr/proion/to-kouti/

οοοοο